MORAO JE DA BIRA IZMEĐU SUPRUGE I BOLESNOG SINA SA DOWNOVIM SINDROMOM: EVO KOGA JE IZABRAO!

Kada se rodilo dijete, otac je stavljen u veoma neprijatnu poziciju – morao je da bira između malenog sina sa Daunovim sindromom i svoje supruge. Samjuel Forest sa Novog Zelanda je čovjek koji je u svom najsretnijem trenutku, kada se ostvario kao otac, morao da bira između svoje supruge i djeteta. Njegova priča je preplavila društvene mreže, nakon što ga je supruga ostavila, i to samo sedam dana nakon rođenja sina.

Ruzan Badaljan je rodila Lea prije skoro godinu dan da bi odmah nakon toga postavila ultimatum svom suprugu – ona ili dijete. Ona je htjela da zajedno sa suprugom napusti novorođenog sina jer je dijete rođeno sa Daunovim sindromom. Nije željela da ga dodirne i pipne jer po armenskoj kulturi ovakva djeca donose sramotu cijeloj porodici.

“Doktorica je izašla iz sobe sa malenim dječakom pokrivenog lica. Cijela bolnica nije dopustila da vidim sina i suprugu”, objasnio je Samjuel u svom intervjuu. “Nakon toga je došao doktor koji mi je objasnio da sa mojim sinom nešto nije u redu”, nastavlja snuždeno svoju priču.

Iako ga je ova vijest šokirala, izjavio je da ni u jednom trenutku nije pomislio da napusti malog Lea. “Kada su me uveli da ga vidim, shvatio sam da je prekrasan, savršen i da ću ga zadržati”, izjavio je Samjuel. Nakon što je supruga saznala da će Forest zadržati sina, ona ga je ostavila i razvela se samo sedam dana kasnije. Samjuel Forest je inače sa Novog Zelanda, ali je sakupio novac da sa sinom pobjegne iz Armenije. Trenutno je u Oklandu, gdje pokušava da zaradi za budući život i obrazovanje svog sina.

Izvor: Magazin.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*